Kristina med Cisco

 

 
 
 

 

Hvad er Rally

 

Rally er en sport hvor hund og fører gennemfører en bane som er designet af en rally dommer. Dommeren beder føreren starte, hvorefter hund og fører i deres eget tempo gennemfører en bane med bestemte momenter (10 - 20 stk. afhængig af niveauet). Et hvert af disse momenter er angivet med et skilt, der angiver hvilken øvelse der skal vises. Bedømmelsen er ikke så streng som ved traditionelle lydighedsprøver. Teamet, der består af hund og fører, bevæger sig fortløbende i et raskt, men normalt, tempo med hunden under kontrol og indenfor en afstand af ½ meter fra førerens venstre side. Der bliver lagt vægt på samarbejdet mellem hund og fører både under de enkelte øvelser og på vejen mellem øvelserne, men der kræves ikke en perfekt ”plads” position. Efter at dommeren har kommanderet ”fremad” skal teamet selvstændigt gennemføre hele den nummererede bane korrekt. Den ubegrænsede kommunikation fra føreren til hunden skal fremmes og ikke straffes. Det er tilladt føreren at tale, rose, opmuntre, klappe i hænder eller på låret og bruge ethvert verbalt udtryk til opmuntring, hvis der ikke tydeligt er angivet andet i disse regler. Flere kommandoer og/eller tavsesignaler hvor den ene eller begge arme bruges er tilladt. På intet tidspunkt behøver førerens arme at holdes i nogen særlig position. Føreren må dog ikke berøre hunden eller foretage fysiske korrektioner. Højlydte eller truende kommandoer eller skræmmende adfærd vil blive straffet til enhver tid. 
 
Formålet med træning på rallyholdet er at træne frem mod deltagelse i Rally prøver. Eller som en god træningsform for at få et godt samarbejde med sin hund(evt. Familiehunden). God måde både at få aktiveret sin hund og så får hund og ejere brugt både hovedet og kroppen. Træningen vil tage udgangspunkt i de forskellige øvelser der forekommer i rally-lydighed. Der vil blive bygget baner efter hundenes niveau.
 Deltagelse kræver at hunden kan basal lydighed (Gå på plads, sit/dæk/stå, evt. ved hjælp af godbidder) og godt humør ;-)